I övrigt..

Kvällens powerplay (en extra, eftersom jag inte vill ha 13 inlägg):
Papa Dee Wahlgren - Murder in the dancehall

Bokrecension.

Idag handlar det mest om böcker.

Är äntligen klar med del två i serien om Revelation Space/Chasm City. Tegelstens-sci-firomanen Chasm City av Alastair Reynolds. Fruktansvärt spännande bitvis, även om jag är sjukt nyfiken på Sky's Edge och hur livet där fortskrider i takt med att inbördeskriget rasar. Jag kommer länge ha mardrömmar om otäcka Hamadryads, som återuppväckt min ormfobi även om de är kanske tusen gånger större än en huggorm och egentligen är allergiska mot människokött.

I boken möter vi konsekvenserna av två virus, dels Sky Haussmann-viruset, som skapats av Church of Sky, och yttrar sig dels genom stigmataliknande blödningar i handflatan och dels genom drömmar om Skys liv under resan med Santiago i Flotillan. Vi får också se konsekvenserna i stor skala av the Melding Plague, viruset som drabbar kaptenen i Revelation Space. Det är svårt att inte tycka synd om huvudpersonen Tanner Mirabel/Cahuella, som brottas med identitetsproblem vi inte kan förstå som inte stulit någon annans minnen och glömt det. I den första boken är det lättare att se ifrågasättandet av genusmönster, men jag tror man kan se det även här om man läser lite mellan raderna. Zebra är en klar queerpersonlighet som inte har bestämt sig för varken vilket kön hon helst vill ha eller om hon ska modifiera sin kropp till en zebra eller stanna som människa. Hon saboterar dessutom överklassens jakt på arbetarklassmedborgarna.

Det  är lättare att se den traditionella klasskampen i det korrumperade och anarkistiska Chasm City, där överklassen härskar från sin upphöjda position, Canopy, bland huskroppar förvridna av viruset, medan arbetarklassen slåss för sin överlevnad i Mulch och det ständiga regnet. Den riktiga underklassen representeras av de genetiskt manipulerade grisarna, som kan gå upprätt, men som fortfarande bespottas av människorna som lever i Mulch.

Mirabel/Cahuella fyller dock en roll som man kunde tro sedan länge skulle vara utrotad, som något slags rättfärdighetens riddare när han väl inser sin sanna identitet. Då börjar också flickorna att flockas kring honom, även om både Zebra och Chanterelle egentligen dissat honom när han visat sig inte vara intresserad av dem på något varmare sätt än som vänner. Kanske är det Sky Haussmanns storhetsvansinne/rädda-världeninstinkter som skiner igenom.

Nåväl, jag gillade i alla fall boken, den var ganska olik den första i serien, även om stämningen känns bekant.

Nu har jag börjat läsa Ego Girl, av Carolina Gynning. Den är lättläst och svår att lägga ifrån sig. Även om inte mina sympatier för henne växer så mycket och den egentligen inte ger så mycket tillbaka, är det en underhållande bok, åtminstone de första kapitlen jag hunnit läsa.

Oj, världens prettoinlägg, soft!

Dagens powerplay:
Datarock - P-P-P-Princess,
Dropkick Murphys - The Green Fields of France
och
Hard-Fi - Cash machine

Du kan vara midsommar. Varje dag, hela vägen in i kaklet.

Det är rätt roligt ändå att åka ut på landet och bli kanonfull. Eller.. jagvetinte. Det hade vart skönt att stanna hemma med en b-film och dricka öl tills man somnar också.

Jag köper hela grejen med dansa smågrodorna runt en fallossymbol klädd i björklöv. Det är roligt som fan, och hade jag haft en folkdräkt hade jag nog glassat runt i den också. Hela dagen. Jag är varken rädd för kitsch eller klichéer.

Vad jag inte gillar med midsommar är att sverige förvandlas till schweiz på midsommardagen. I schweiz är allting stängt varje dag mellan 12 och 14, på söndagar och helgdagar. På dessa tider är det också förbjudet  att föra oväsen, både med maskiner och annat. Man får alltså varken klippa gräset eller kasta glas i glasigloon. På allvar!

 Precis så kändes det att komma tillbaka till stan idag. Allting var stängt och det var inget folk överallt. Och alla hade sånadär gulblåa t-skjortor som varit så populära de senaste veckorna. Jag fick gå till fucking bensinmacken för att köpa mjölk och tvättmedel. Missförstå mig rätt, jag tycker absolut att även personalen på ICA ska få ledigt en dag, men det är fan inte praktiskt. ICA och Hemköp borde komma överrens om att den ena har öppet på midsommardagen och den andra har öppet på påskdagen. Konsum kan få ha öppet på vahettere.. dan efter sista april.

Tur att det är kvalitetstv nu i alla fall. Zappar mellan Roadtrip och Gökboet.

Veckans powerplay (låt som spelas ofta):
Peter, Bjorn and John - Young folks (Videon),
Robyn - Blow my mind,
Lars Winnerbäck - En svår och jobbig grej
och
Timo Räisänen - Bollen måste dö.

Musik non stop till slut.

kvällens powerplay:
Maia Hirosawa - The my new friend EP

Morgondagens powerplay:
Små grodorna!

vafan.

jag är ledsen som fan.

Kvällens powerplay:
Kent  

Post-hultsfred.

Då kommer känslan, den stigande känslan, den jag inte rår på. Då stänger jag själen, klämmer ihjäl den, jag hittar en himmelsk drog.

Maia Hirasawa. Såg hennes tre framträdanden och oj, vilken duktig tjej!

Kramar till alla.

Kvällens powerplay:
Utgår

Huuuuuuuuuuuuuuuult-sfred!

Huuuuuuuuuuuuuuuult-sfred!
Huuuuuuuuuuuuuuuult-sfred!
Huuuuuuuuuuuuuuuult-sfred!
Huuuuuuuuuuuuuuuult-sfred!
Huuuuuuuuuuuuuuuult-sfred!
Huuuuuuuuuuuuuuuult-sfred!
Huuuuuuuuuuuuuuuult-sfred!
Huuuuuuuuuuuuuuuult-sfred!
Huuuuuuuuuuuuuuuult-sfred!
Huuuuuuuuuuuuuuuult-sfred!
Huuuuuuuuuuuuuuuult-sfred!
Huuuuuuuuuuuuuuuult-sfred!
Huuuuuuuuuuuuuuuult-sfred!
Huuuuuuuuuuuuuuuult-sfred!
Huuuuuuuuuuuuuuuult-sfred!
Huuuuuuuuuuuuuuuult-sfred!
Huuuuuuuuuuuuuuuult-sfred!
Huuuuuuuuuuuuuuuult-sfred!
Huuuuuuuuuuuuuuuult-sfred!
Huuuuuuuuuuuuuuuult-sfred!
Huuuuuuuuuuuuuuuult-sfred!
Huuuuuuuuuuuuuuuult-sfred!
Huuuuuuuuuuuuuuuult-sfred!
Huuuuuuuuuuuuuuuult-sfred!
Huuuuuuuuuuuuuuuult-sfred!
Huuuuuuuuuuuuuuuult-sfred!

Läste en rubrik i DN, orkar varken citera korrekt eller leta upp nån länk, eftersom den var i papperstidningen, men den sa nåt i stil med "Zlatan, det är inte försent för bojkott!" och det är det verkligen inte. Hellre dra sig ur den jävla tävlingen och göra ett statement emot trafficking än att få spö.

Sverige är för jävla kaxiga, hur ser paraguays flagga ut? Så kan jag kroppsmåla mej med den till matchen på hultsfreds storbildsvisning. Muahahahaaaa!

Veckans powerplay (låt som spelas ofta):
Morrissey - I like you (Live at Earls Court)
och...
Timo Räisinen - Bollen måste dö

bara musik. och ett länktips.

Roliga timmen. Eller inte riktigt en timme, men iaf en minut.
http://susning.nu/Siffernamn

Veckans powerplay:
S.P.O.C.K - All ETs aren't nice
Sibiria - Jag kunde ha varit vem som helst
och
Otur and Johnny - Additional love

kortkultur

vi sa det igår, jag och kristoffer, att ebba är det roligaste som hänt i svensk tv på många många år.

det fanns ingen smart länk att lägga in, men gå till tv3.se, klicka på program, sen extra extra och därnånstans ska hon finnas.

veckans ord

veckans ord:
Adhocrati
och
Rolodex

kulturmörker!

jag är lite arg på viasat för att dom stulit ztv ifrån mej och ersatt den med jävla tv6.

man kan ju ändå förvänta sej att ett stort o fint public serviceföretag kan tänka lite på sina tittare innan dom fattar beslut. kanske hålla något slags omröstning så vi medborgare får säga vårt? men det är väl för mycket begärt.

egentligen är jag ganska mycket arg. jag gillade liksom att ha två musikkanaler att slå på när man kommer hem från det dagliga verket, fördjupa sig i fåniga hiphopvideos med nakna tjejer eller i konstiga mörkteknovideos med geometriska figurer och mardrömsinfluenser. jag saknar crossfade, kaksi, veckans nykomlingar och musikredaktionen rekommenderar.

och nuförtiden visar mtv knappt någon musik heller. vad är grejen??? (jag vet att allt det här är ganska gamla nyheter, men det var ikväll jag tänkte på det som mest)


blä, bläbläblä. äh, nu får det vara nog med gnäll.. gonatt, o sov gott.

jag hejar på piratbyrån. för en vettig debatt om upphovsrätt.

Veckans powerplay:
Otur - Apart (Mr Suitcase snowbound mix)
Hello Saferide - San Fransisco
och
Christian Falk, Robyn, Ola Salo - Dream on

(upptäckte just att man kan kolla på ztv på internet. bra skit! nu ska jag bara lära mej koppla ihop datorn med tvn)