otäckheter i skogen

En sömnlös kväll i tältet fick jag lust att lyssna på musik, så jag poppade i hörlurarna och satte igång playlisten "Sleep Tidy". En av låtarna var the Knifes Forest Families, som jag tills dess trodde handlade om dom där söta små djurdockorna man lekte med när man var liten. Ni vet dom där små ekorrarna, sorkarna och jagvetintevadlängre, som hade kläder och hus och familjerelationer och sånt. Skogsfamiljerna tror jag bestämt dom hette. Iaf kallade jag och mina kompisar dom för det. Nå, jag lyssnade på texten, och den handlade inte alls om söta små djur. Istället fick jag upp minnesbilder från ett gammalt X-filesavsnitt som etsat sig fast.. (för oss nördar tror jag det är från nånstans i mitten av säsong 4 eller 5..;), men rätta mej gärna om jag har fel)  Avsnittet handlar i alla fall, som vanligt på den tiden, om en skog eller något slags landsbygdsmiljö där folk har sett nåt mystiskt. Efter att Scully och Mulder undersökt ett tag inser de att det är en familj som bott i skogen i så många generationer och blivit så inavlade att deras kroppar mer liknar kycklingar än människor. Deras språk har utvecklats(invecklats?)  till att bara bestå av grymtljud, de jagar för sin överlevnad och äter det mesta. Det var ganska svårt att somna efter det.

Motorvägsromantik FFS!
En bild till från världens ände.

Vi åkte förbi en otäck plats på väg hem från semestern. Världens övergivnaste bensinmack/vägkrog/motell/camping. Dessutom fylld av ett surrande som av elektricitet på väg mot kortslutning. Jag blev lite rädd faktiskt, men också fascinerad. Hur kan såna här platser få finnas?
en till bild från bensinmacken.

Jag har mer att berätta, b.la om John Ajvide Lindqvist,  men det får vänta.

Bjuckar på en extra powerplay:
Lo-fi-fnk - A. D. T.

kent kan du va själv.

veckans powerplay:

Varanteatern (Knut) - Rakar mig
och
Loke - Sommarkatt (Allsång i kanoten av mej o syrran)

Semestertider

Musik jag inte fattar grejen med. Del 1.

System of a down
Korn
Michael Bolton
Carola

Dessutom läser jag Erlend Loes Expedition L.
Jag gillar hans böcker ibland. Dom där stunderna i livet som jag inte är så sugen på att läsa nåt ambitiöst o pretentiöst eller så.  Böcker som inte har nåt krav på sig att vara bra, som en gammaldags sagobok nästan. Jag gillar ofta det naiva språket och de banala berättelserna. Vi som inte byggde norge är ett helt genialt begrepp.

Nu ska jag ut på naturromantisk familjesemester i Dalsland -landskapet jag inte trodde fanns, så ni får ge er till tåls. Kom ihåg att jag lovat er en the Kniferecension/rapport. Bra kulturupplevelser kan jag spara i huvet hur länge som helst, och jag har inget stort behov av att vara först med det senaste. Bra är bra, även någon vecka eller månad gammalt.

Jo, veckans powerplay var det också..
Kent - Kent (hela jävla albumet, särskilt Gravitation.)
Datarock - Maybelline
och
Alice in Videoland - Video girl

Arvika; bra skit!

The Knife är kanske det koolaste jag sett. Jag ska skriva mera här sen, när jag inte håller på att somna.

Puss o kram, syns på stan!

Det är mycket nu.

Veckans powerplays:
Elias ft. Frans - Who's da man
och
Frau Doktor - Für Mädchen

Förresten ses vi på ARVIIIIIIIIIIIIIKA!!!!!!!!!!!
Kom och gör klipp-och-klistra-collage med scouterna på torget!
Kram

purjo.

Kvällens powerplay:

Purjo,sa jag.

claes vinterdäck

Veckans powerplay:
Lars Winnerbäck - Åt samma håll.

det är manligt att grilla

det är manligt att grilla, så därför grillar männen, medan kvinnorna marinerar köttet.
det är fucked up. jag gillar att grilla och dricka öl, men du, jag kan låta dig göra det för att slippa förstärka en norm. jag gillade notisen på samma tema i dn-kultur idag, har glömt vem som skrev den, men jag tänkte direkt på en tv-notis för någon vecka sedan, där tv-kock-killen fick frågan om varför det bara är killar som grillar, och han sa just det, att det är manligt att grilla. bläääh.

(se också "Könens hemligheter", miniserie från BBC om biologiska könsskillnader beroende på hormonnivåer och tidningen macho.)

veckans powerplay:

John Ajvide Lindkvist - Sommar
och
Hello Saferide - I thought you said summer's gonna take the pain away?