Broken dreams.

Jag och dr Pete firade vårens ankomst med att shoppa jackor och skateboards.

Jag försökte hoppa med min skateboard, men jag var visst för tjock.

Såhär såg den ut sen.


Som tur är var dom snälla på leksaksaffärn, så jag fick ta en ny. Och lova att inte försöka hoppa med den.

Ska nog slå till på jackan jag provade också. Jag vill liksom sällan slå till med en gång, utan hellre vänta en dag eller så, för att vara säker.

hur fan mjölkar man en oliv???


Jag var i mataffärn en sväng tidigare ikväll.. så kom jag på att min duschtvål var slut och att jag behövde en ny.

Länge stod jag framför denna djungel och såg på förpackningar, luktade och läste. jag vände och vred på det, för jag ville verkligen inte köpa fel sort. Det viktiga för mej var idag priset och doften. I viss mån även hur locket på flaskan ser ut, då jag är tvungen att resa en hel del i den närmsta framtiden och inte vill ha hela necessären nedkladdad av duschtvål.

Efter en låååång stund utkristalliserade sig ett par kategorier, som jag här tänkte delge er.

1. Sport
Lite mer än 80% av tvålarna som riktar sig till män (eftersom de har svarta, blåa eller silvriga förpackningar), har doften sport. Ganska odefinierad, men inget för mej. Jag vill varken lukta sport eller active.

2. 90-talet
Denna grupp begränsar sig till ett märke. Det Unilever-ägda Axe. Alla sorter luktar nästan likadant och ganska starkt. Troligen är det såhär en man ska lukta. Det finns även matchande deodoranter och aftershaver som ingen har en varken diskret eller trevlig doft.

3. Känslig hy
Här hittar vi snälla, fina märken som Lactacyd, men också dove och nivea har produkter som placerar sig i kategorin. Återfinns ofta i vita flaskor med vit etikett. Luktar tvål eftersom de oftast är parfymfria.

4. Mat
Här hittar vi bizarra doftkonstruktioner som almond milk, olive milk och avocado milk. Bizarra eftersom åtminstone jag aldrig någonsin har hört talas om hur man gör olivmjölk. Jättekonstigt. Inga av dessa dofter återfinns i svarta, silvriga eller snabba flaskor.

5. Budget
Här finner vi eldorado, Family fresh, och andra homebrands. Dom luktar inget särskilt och kostar lite mindre än en tredjedel per liter jämfört med t.ex Axe, som ligger på sådär 107 kronor/liter.


Här kan vi ha en liten gissningstävling. Gissa vilken doft jag till slut valde. Den som kommer närmast vinner troligen någon form av fint litet pris.

F.ö. tycker jag att glassen Girlie bör förbjudas.

Internationella Kvinnodagen.

8 mars.
Även om jag hade föredragit att det kunde vara en internationell dag för jämställdhet, fyller 8 mars fortfarande sitt syfte. Under en hel dag kan hela världen utan att få skit för det fokusera på kvinnors rättigheter och möjligheter. Under en hel dag är det helt okej att säga att Män och kvinnor har olika villkor och möjligheter i livet. Jag gillar idén om att vi ska få säga't. Men jag vill säga det varje jävla dag tills det inte är så längre. Vi behöver gnugga in det i folks medvetanden tills du som tjej får samma löneerbjudande som jag som kille får. På samma jobb. Kids, vi kan hävda att killar och tjejer är olika i all oändlighet. Och ja, för fan.. klart vi är det. Det är ju det som är kul. Men killar och killar, tjejer och tjejer, bögar och bögar, judar och judar är olika också. Det finns inte en jävel som är likadan som någon annan. Forskning visar (notera att jag precis som Annica Dahlström inte hänvisar till vilken forskning) att skillnaderna inom varje kön är större än skillnaderna mellan dem.

Samma vecka som vi firar att män och kvinnor är olika, får vi reda på att den danska veckotidningen Super lottar ut en natt med en prostituerad. Now that's what I call offending. Jag gillar inte prostitution, och gillar inte att killar i Sverige och Danmark tycker företeelsen är okej. Efter en hel del pyssel hittade jag en länk till herrtidningens hemsida: Super. Det var ett jävla meck att hitta hemsidan dock. Är det inte sånt sökmotorer ska göra? Att bevaka och granska makthavare, företag och konkurrerande medier?? Är det kanske något lustigt ägarförhållande inblandat? Nåt i stil med att Allerkoncernen, som äger tidningen, också har pengar insatta i googles svenska maskineri? Jag hoppas det beror på att inga sökmotoranvändare velat söka upp nyheten.

Slutligen vill jag flagga för en fin artikel i dagens Svenska Dagblad, Kulturdelen. Där Karin Thunberg porträtterar Claes Decker, som investerat både engagemang och cash i Feministiskt Initiativ. Det var bannemej en av dom finaste artiklar jag läst på länge länge. Jag fick på allvar en liten tår i ögat. Synd att inte artikeln ligger ute på nätet, så jag kunde länka till den. Nåväl, se till att gå till biblioteket och läsa tidningen imorrn, Kulturdelen sidan 8.

Go Green FFS!!!

Dagens dryck:
gogreen Sojadryck Choklad.

sick. sick sick sick. it sucks.

Veckans sämsta(inte sjukt intressant men det är min blogg, jag skriver vad jag vill!):
Att jag har ont i halsen. Det började på träningen med att jag fick en touch på'n. Gjorde skitont ett tag, men jag trodde det skulle gå över. När det inte slutat efter ett par dagar började jag ana oråd. Typ nån gång i början på förra veckan förstod jag att det kanske var något annat. Sen började jag koppla, min flatmate har nyligen legat däckad och hostat dygnet runt, inte kunnat gå ur sängen osv..

Den här veckan blev jag svagare o svagare.. jag vill att det ska bero på viruset som härjar i min kropp, men måste erkänna att en del sömnbrist bidragit.

Nå, jag är skitsjuk iaf. Så jag flydde till Uppsala för att bara chilla o komma bort ett tag. Det funkade, även om jag bara blivit sjukare.

However, vad jag verkligen inte kunde låta bli att berätta är att jag nyss nös, på mina glasögon, när jag hade dom på mej.

Now, that's what I call äckligt.

Edit:
Hörde att det var månförmörkelse idag. Jag gillar inte sånt, så det får ni fan lägga av med. En gång när det var månförmörkelse och jag gick i typ mellanstadiet skulle vi kolla på månförmörkelsen hemma, men jag ramlade ner ur min säng med huvudet före (det här var alltså en våningssäng) och fick en fet hjärnskakning istället.

Sorry, jag är lite bitter, men jag skyller allt på mitt virus. Glömde säga det innan, men jag var på vårdcentralen, dom kittlade mej i halsen och stack mej i fingret. Sen ba
Vårdcentralist: -Nej du Elias, vi kan inte se någonting på snabbsänkan och på testet. Du har nog fått ett virus.
Jag -Jaha. Men vadå, vad ska jag göra åt det?
VC -Härda ut, drick mycket vatten.
(Slut)

RSS 2.0