Livskvalitet.

Saker som förhöjt min livskvalitet idag:
  • 2 nya glödlampor, en i hallen o en i fläkten (sjukt att ingen annan sett att de behövs, men det är kanske för att knappt nån är hemma)
  • Min middag (som jag faktiskt lagar just nu!) bestående av vitlöksspäckad tomatsås med kidneybönor och oliver, pasta och shrek på tv

Tech support?/Challenge/Blogging season has now started

Dagens upptäckt:
Hittade vad som var felet på min dator. Nu när jag har försökt med allt, trodde jag.. jag började med att byta hårddisken till en större, och försökte skruva i den på alla möjliga olika sätt, både med o utan alla skruvar, utan kabinett, sen försökte jag typ öppna hela skalet för att minska belastningen på hårddisken, moderkortet och typ hela shebanget.

Sen gav jag upp och köpte en ny(begagnad) dator på ebay eller vad det nu heter på svenska. Jag tänkte att Nu när min gamla dator ändå är kaputtgemacht kan jag sno vahetere RAM-minnet därifrån så det blir sketamycket i den jag tänkte använda. Så kan jag passa på att installera den feta nya 80-gigs HDn i den också, så den blir lite kul. Tyvärr saknade den knappen -/_, men den använder man ändå nästan aldrig. Den saknade också alla drivers, men dom kan man ju fixa på nätet. Om den nu hade drivers för nätverkskortet.. :P

Nå, jag tänkte jag åtminstone skulle kolla med min gamla dator exakt hur dåligt den funkade med bara 256 meg ram. Dock funkade den klockers, utan att ens spontandö som den började göra i våras när jag som bäst behövde den.

Så nu har jag min Camille, en dator med inte så mkt minne, den mindre hårddisken men fullknökad med drivers, och min favvoägodel sen jag köpte den. Dessutom har jag Toshiban, som jag köpt begagnat för ett schysst pris, med en hyfsat stor hårddisk, 512 meg minne och ca inga drivers, utom för hdn o skärmen typ. Visstja, den andra saknar några tangenter också.. ;)

Problemet med Camille är alltså att han inte kan ha minne i alla minnesplatser, för då blir han känslig för belastning på undersidan. Skumt fel va?

Osså utmaningen (från Miastina) 6 underliga/egendomliga saker om mig själv
  1. Jag är tydligen hyfsat händig(se ovan). Asså det är inte meningen att det ska vara så, och det känns som det uppfyller stereotypen om den stora, pyssliga killen som gillar datorer, sci-fi och typ gubbrock. Men jag gillar ju mest datorer för det som är i dom. Och för vad man kan göra med dom.. Och jag gillar mest sci-fi för att det är ett roligt sätt att läsa samhällskritisk litteratur.
  2. Jag gillar b-filmer. Riktigt kackiga actionfilmer från 90-talet. Hela Terminator-serien, Independence Day, the Predator o sånt känns mycket mer intressant än typ fucking pianot eller jane austen. Jag har liksom inget emot dålig kultur. Samma gäller för inte-så-smart-musik och inte-så-intellektuell-litteratur. Det är en del av vad som är på dagordningen för mitt bloggande och skrivande, att visa att både den smalaste indien och den mest mellanstadieanpassade tugggumipopen har både rätt att finnas och fyller ett syfte. Särskilt om det "bara" är förströelse.
  3. Jag är egentligen rätt blyg av mej, och har lite svårt för förändringar.
  4. Jag räknar mej som kvällsmänniska. Både för att jag fortfarande är barnsligt förtjust i "vara uppe så länge man kan", och för att jag alltid haft svårt att sova. Jag tror det har nåt att göra med att jag inte vill missa nåt som händer. Det stora problemet är att jag egentligen gillar tidiga morgnar, långa frukostar och soluppgången.
  5. Jag jobbar ju ganska mycket ideellt. Det är ingen hemlighet, men under sommaren har jag insett att jag gillar det. Självklart under de få tillfällen när det går bra och man får credits o tack för det man gjort, men också när det är så stressigt så man knappt klarar av det, när det ramlar in typ fem-sex telefonsamtal om dan, och jag kan säga "ja, precis, du har fattat det rätt", "jo, förstår du, vi har tänkt så här..", eller "aaah, du ser det på det sättet, det var smart. vi tar in det i planen..".
  6. Jag skäms väldigt mycket när jag är försenad. Det är en av de få saker jag skäms över. Annars skäms jag inte så mycket. Det är liksom inte så kul. Och jag försöker undvika saker som inte är kul.

RSS 2.0